După ce v-am povestit săptămâna trecută despre cripto în codul penal și am susținut că eu cred în evoluția digitalizării, din 2 August 2021 românii își pot emite cărți electronice de identitate!

 

Obligație sau opțiune?

Nu este obligatoriu! Puteți opta inclusiv pentru emiterea cărții de identitate în vechiul format, însă există anumite limitări care vin odată cu această decizie. Primordial este faptul că nu veți mai putea călători liber peste frontierele statului fără a prezenta un document suplimentar de călătorie (de ex. pașaportul).

 

Care sunt beneficiile Cărții de Identitate Electronice?

În primul rând este mult mai greu (spre imposibil) de falsificat, fapt ce vă protejează mult mai bine datele personale. Un alt beneficiu observabil este faptul că nu vom mai aștepta la cozi interminabile, datorită posibilității reînnoirii documentului prin mijloacele de comunicare electronică. Și, de ce nu?!, mărimea cărții de identitate. Aceasta va fi aceeași cu cea a cardului de debit. 

 

Ce costuri implică?

Te va costa 70 de lei să beneficiezi de cartea de identitate electronică. Merită? 100%.

 

Cine poate solicita?

Momentan ne aflăm în prima etapă de emitere, astfel că doar cetățenii care locuiesc în Cluj pot solicita acest tip de carte de identitate. Etapa națională se va iniția în termen de 18 luni de la momentul emiterii primei cărți electronice de identitate, la Cluj.

 

Nu știu de voi, dar eu abia aștept!

 

Weekly coffee checked! ☕

După-amiază plăcută!

See you next week!

 

A.M.

03 august 2021

BULETINUL ELECTRONIC

CONSULTANȚĂ

 la cafea
 

JURIDICAFÉ

București, Sector 2

Unde ne gasesti?

Ai o intrebare?

Urmareste-ne!

Copyright 2021. JURIDICAFÉ SRL

*or maybe just for you

HERE FOR THE NATION

CONTACTEAZA-NE!

BLOG