De profesie sunt jurist. Mi-a fost indusă încă din facultate ideea că nu mai pot face chiar orice, nu mă mai pot îmbrăca oricum și nu mai pot folosi chiar orice formă de exprimare, pentru că mi-aș pierde credibilitatea în fața oamenilor cu care interacționez pe plan profesional.

 

M-am conformat o perioadă. Nu mai dansam, nu mai ieșeam așa de des din casă în locurile în care îmi facea plăcere să-mi petrec timpul și încercam să mulțumesc sistemul cum și cât puteam. Mă condamnam singură la un stil de viață de care nu aparțineam. Am încercat să-mi schimb garderoba și look-ul, să fiu la fel ca restul, pentru că să fii diferit nu era tocmai potrivit. Pretindeam să fiu altcineva, eram conștientă că domeniul pe care l-am ales nu primea cu brațele deschise orice tipologie și preferam să mă complac în ideile altora.

 

Până într-o zi… când am spus că vreau să pot să fac orice, oricând, fără să mă lovesc de respingerea oamenilor cu care lucrez. Fără să-mi fie frică de “ce s-ar întâmpla dacă” și fără să mai fiu actorul secundar în filmul regizat de alții.

 

Așa am început să-mi creez lumea mea. Mi-am dorit să schimb ceva, să mai dărâm câteva bariere sociale solid fundamentate în concepția domeniului cu care interacționez.

 

Acum dansez și profesez în același timp, fără să-mi mai fie teamă, fără să-mi impun mie nicio restricție. Merg la birou îmbrăcată oricum, și oamenii mă prețuiesc pentru ceea ce știu să fac, nu pentru aparența pe care mi-ar fi dat-o formalismul din domeniu.

 

Grateful for the life I didn’t expect I can have! 😌

*Just follow the dream! It’s all you have.

 

A.M.

04 octombrie 2021

DE LA FORMALISM LA NONCONFORMISM

CONSULTANȚĂ

 la cafea
 

JURIDICAFÉ

București, Sector 2

Unde ne gasesti?

Ai o intrebare?

Urmareste-ne!

Copyright 2021. JURIDICAFÉ SRL

*or maybe just for you

HERE FOR THE NATION

CONTACTEAZA-NE!

BLOG